Aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 1 ¼ kg   aardappelen met rode schil
  • 120 gr bleekselderij in blokjes
  • 60  gr  geschilde komkommer in blokjes
  • 40 gr bosui in ringetjes
  • 2 ¾  dl mayonaise
  • 1  el fijne mosterd
  • 1 el kristal suiker Aardappelsalade
  • 1 el versgeperste citroensap
  • 60 gr belegen goudse kaas
  • 3  st  hardgekookte eieren, fijngehakt
  • zeezout en versgemalen peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd kleine aardappelen doormidden en grote in vieren. Doe ze in een grote pan en overgiet ze met water.
  2. Breng ze aan de kook en laat ze in 15 tot 20 minuten gaarkoken. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  3. Vermeng de aardappelen in een grote schaal met bleekselderij, komkommer en bosui.
  4. Vermeng de mayonaise met de mosterd, suiker, citroensap, kaas, eieren, zout en peper.
  5. Giet de saus over de salade en schep alles luchtig foor elkaar. Zet de schaal afgedekt minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen.

Neem deze salade een uur of twee voor het opdienen uit de koelkast zodat de smaken weer tot leven komen.

Print Friendly, PDF & Email