Geroosterde kip boven gekruid bier

Door de kip boven een halfgevuld blikje bier te stomen krijgt het vlees een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

  • 2 el  kristalsuiker
  • 2  el knoflookzout
  • 1  el paprikapoeder
  • 1  tl verse tijm
  • 1  tl versgemalen zwarte peper
  • 1  tl geraspte citroenschil
  • 1  tl verse rozemarijn
  • 1  st hele kip van 1,8 – 2,3 kg

(Voor de biermix)

  • 1  bl  bier van 3 ½ dl op kamertemperatuur
  • 1 st teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl verse rozemarijn
  • 1 tl verse tijm

Bereiding:

  1. Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje. Bestrooi de kip rondom en van binnen met de mix.
  2. Open het blikje bier en giet de helft eruit. Doe de gehakte knoflook, rozemarijn en tijm in het blikje.
  3. Maak nog 2 extra gaten in de bovenkant en schuif de kip over het blik heen.
  4. Steek de barbecue aan. Zet de kip op het blikje op het grillrooster. Rooster de kip boven indirect middelheet vuur 2 ½ tot 3 ½ uur tot de kerntemperatuur van de dijen 75 °C to 82 °C is.
  5. Haal de kip en het bierblikje met ovenwanten aan van het rooster; voorzichtig, zodat u geen bier morst- het is heel heet!
  6. Laat de kip 10 minuten rusten voor u hem van het bierblikje haalt. Gooi het bier weg. Snijd de kip in stukken en serveer warm.

bierkip

Print Friendly, PDF & Email