Door de kip boven een halfgevuld blikje bier te stomen krijgt het vlees een heerlijke smaak.
Ingrediënten:
- 2 el kristalsuiker
- 2 el knoflookzout
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl verse tijm
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1 tl verse rozemarijn
- 1 st hele kip van 1,8 – 2,3 kg
(Voor de biermix)
- 1 bl bier van 3 ½ dl op kamertemperatuur
- 1 st teen knoflook, fijngehakt
- 1 tl verse rozemarijn
- 1 tl verse tijm
Bereiding:
- Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje. Bestrooi de kip rondom en van binnen met de mix.
- Open het blikje bier en giet de helft eruit. Doe de gehakte knoflook, rozemarijn en tijm in het blikje.
- Maak nog 2 extra gaten in de bovenkant en schuif de kip over het blik heen.
- Steek de barbecue aan. Zet de kip op het blikje op het grillrooster. Rooster de kip boven indirect middelheet vuur 2 ½ tot 3 ½ uur tot de kerntemperatuur van de dijen 75 °C to 82 °C is.
- Haal de kip en het bierblikje met ovenwanten aan van het rooster; voorzichtig, zodat u geen bier morst- het is heel heet!
- Laat de kip 10 minuten rusten voor u hem van het bierblikje haalt. Gooi het bier weg. Snijd de kip in stukken en serveer warm.