Amuse van bietjes en broccoli

Voor 6 personen

Ingredienten :

  • 500 gr broccoli
  • Zout en peper
  • 1 granaatappel
  • 2 sjalotten
  • 7 takjes munt
  • 200 gr verse geitenkaas niet met een korst
  • 150-200 g voorgegaarde rode bieten
  • Amuse lepels

Bereiding :

  1. Maak de broccoli schoon, was hem en snijd hem in roosjes.
  2. Schil de stronkjes en snijd ze in stukjes. Gaar de broccoli 3 -4 minuten in kokend water met zout. Giet de broccoli af, spoel hem met stromend water, laat hem uitlekken laat afkoelen
  3. Snijd de granaatappel in vieren , breek in grote stukken en druk de pitjes los uit de zaadlijsten.
  4. Houd ca 1 el pitjes apart om te garneren. Pel en snipper de sjalotten fijn. Snijd de munt in reepjes. Hak de broccoliroosjes en de stronkjes fijn. Meng met de granaatappelpitten, de sjalot, de munt  en de verse geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de rode bieten in blokjes en meng dit door het overige mengsel.

Serveer op een amuse lepel gegarneerd met de granaatappel en munt wat je over hebt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie