Appelcake met vanillesaus

12 Personen

Ingrediënten:

  •  450 gram zachte roomboter
  • 450 gram suiker
  • 450 gram bloem
  • 9 eieren
  • 3 theelepel citroenrasp
  • 9 geschilde goudrenetten
  • 225 gram gewelde rozijnenappelcake

(voor de vanillesaus)

  •  3 dl. Custard
  • 3 dl. Slagroom
  • 2 vanille stokjes, merg

Bereiding:

  1. Klop de suiker en de boter met citroenrasp de mixer wit.
  2. Voeg één voor één een ei toe en bij het 2e ei een handje bloem om het schiften tegen te gaan
  3. Daarna de gezeefde bloem er door spatelen
  4.  Schaal licht invetten met boter of bakspray en bestuiven met weinig bloem.
  5. Schil de appels met het handige appelschil machientje (of doe het op je eigen manier.
  6. Spatel de appel en de gewelde rozijnen door het beslag.
  7. De cake massa in de schaal.25 minuten indirect op de BBQ van 200˚C
  8. Maak de custard zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Meng de custard met de half geslagen slagroom.
  10. Snijd het vanille stokje over de lengte door het midden. Schraap met de botte kant van een mesje het merg uit het vanille stokje. Voeg toe aan de saus.
  11. Doe de saus in een spuitflesje en garneer de appelcake met de saus.

Print Friendly