Koreaans tartaar

6 personen.

 Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  •  zout en peper                         Koreaans tartaar
  • 300 gr runderfilet
  • 5-6 eetl sojasaus
  • 4 el sesamolie
  • 200 gr rettich
  • 4 lente-uitjes
  • 2 stengels citroengras
  • 50 gram geroosterde gezouten pinda’s
  • 3 el azijn
  • 6 henne eitjes

Bereiden:

  1. Pel de knoflook en hak hem grof. Bestrooi met war zout en druk, met behulp van de zijkant van een groot mes ,plat. Dep eventueel het vlees droog en snijd het fijn. Meng het vlees met de knoflook, de sojasaus en 1 eetl sesam olie. Breng op smaak met peper en nog wat zout. Zet afgedekt in de koelkast
  2. Schil de rettich en was hem. Snijd de rettich in fijne reepjes.(julienne). Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in reepjes. Meng de lente uitjes met de rettich, bestrooi met zout en zet weg.
  3. Verwijder van het citroengras zoveel buitenste blaadjes , dat het zachte binnenste overblijft. Hak dit binnenste zeer fijn. Meng met de  pinda’s en 1 eetl sesamolie en zet weg.
  4.  Breng voor de gepocheerde eieren 1 liter water met wat zout en azijn aan de kook. Zet het vuur laag en pocheer de eieren stuk voor stuk. Laat de eieren 2 minuten garen . Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  5. Verdeel het rettichmengsel over 6 borden. Verdeel de tartaar eroverheen en maak af met de gepocheerde eieren . Bestrooi met het pindamengsel en peper en bedruppel met de overige sesamolie.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie