Ingredienten
- 3 stuks Eendenborstfilet a 400 gram
- iets zeezout uit de molen
- iets Peper uit de molen
Materialen
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Vleestang
Ingredienten saus
- 3 stuks Handsinaasappel
- 2 dl Rode port
- 5 dl Eendenfond
- 3 takjes Tijm
- 100 gram Boter ijskoud
Materialen
- kookpan
- koksmes
- snijplank
- spatel
- gard
- zesteur
- afruimbakjes
Bereidingswijze
- Kerf de eendenborst kruislings in op de vetkant tot op het vlees.
- Verhit de koekenpan.
- Leg de eendenborst met de vetkant in de pan.
- Bak de eendenborst mooi bruin aan de vetkant en draai deze dan om. Bak de andere zijde ook mooi op kleur af.
- Leg de eendenborst op een ovenvaste schaal en laat deze op de juiste gaarheid komen in de oven.
- Haal de eendenborst uit de oven.
- Bestrooi deze met peper en het zout.
Bereidingswijze saus
- Boen de sinaasappel schoon.
- Maak zestes van één sinaasappel.
- Snijd van één sinaasappel de schil af tot op het vruchtvlees.
- Snijd de sinaasappel in en bewaar de partjes sinaasappel
- Knijp de rest van de sinaasappel uit in de fond
- Pers de andere twee sinaasappels uit.
- Doe de sap ook bij de fond.
- Laat het geheel aan de kook komen.
- Reduceer het kookvocht tot de helft.
- Voeg aan de reductie de port toe en verwarm het tegen de kook aan.
- Draai de hittebron uit.
- Monteer de saus met ijskoude klontjes boter.
- Voeg de sinaasappelpartjes toe.