Voor 32 personen
Ingrediënten: Oosterse dressing
- 1 dl ketjap
- 1 dl ketchup
- 20 gram gembersiroop
- 80 gram kikoman
- 1 sjalot
- 10 gram mosterd
- 10 gram appelazijn
- 5 dl zonnebloemolie
- 10 gram poedersuiker
Bereidingswijze:
- Staafmixer alle ingrediënten alles samen glad
- Zeef de massa
- Doen het in een spuitflesje
Ingrediënten: Miso cremé
- 500 gram miso
- 500 gram water
- 100 gram sushiazijn
- 50 gram sojasaus
- Agar agar (1 gram per 1 dl)
Bereidingswijze:
- Kook allen ingrediënten samen op
- Laat koelen en doe het in een spuitzak
Ingrediënten: Soja merinque
- 100 gram eiwit
- 150 gram witte basterdsuiker
- 150 gram poeder suiker
- 70 gram gereduceerde soja
- Wit zwart sesamzaad
Bereidingswijze:
- Klop de ingrediënten van eiwit tot de soja op tot een mooi stevig schuim.
- Spuit in mooie gelijke dopjes
- Bestrooi de merinque met 2 soorten sesam
- Laat ongeveer 1 uur drogen
- Dan nog 50 min in de over op 100 graden
Paarze Bataat ( zoete aardappel)
Bereidingswijze:
- Pof de bataat in een oven van 165 graden gaar
- Draai alles glad in een blender en maak alles op smaak met zout en appelazijn
- Verwerk de massa in een spuitzak
Ingrediënten: Kappertjes korst
- 2 potten kappertjes
- 1 pot witte sesam
- 1 pot zwarte sesam
Bereidingswijze:
- Droog de kappertjes op 100 graden in de oven
- Rooster 2 soorten sesam mooi goudbruin in en pan of over, let op bewaar een klein deel van de sesam voor de merenque
- Draai alles fijn in de blender en verwerk de massa in een grote bak
Ingrediënten: Geblancheerde mosterdzaad
- 300 gram mosterdzaad
- 100 gram water
- 100 gram suiker
Bereidingswijze:
- Blanceer de mosterdzaad 3 keer en koel het terug op suikerwater
- Los je suiker op in het water
- Zeef de massa en verwerk in een spuitzak
Shimeij: branden en afblussen met olijfolie zout/peper
Red meat radijs: uitsteken in mooie rondjes
Yellowfin tonijn: fileren
Voor de opmaak nog extra : Soja bonen, kervel, haring kuit
Voor opmaak bord zie foto