Ingrediënten:
- 1 groene chilipeper
- ¼ ingelegde citroen
- Gember 2 cm, geschild
- 4 takjes koriander
- 1 lente-uitje, groene gedeelte
- 4 el olijfolie
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 tl witte balsamicoazijn
- 250 g kleine tomaatjes
Voorbereiden 10 minuten
- Halveer de chilipeper in de lengte en schraap met een theelepel de zaden en de zaadlijsten eruit.
- Verwijder het vochtige vruchtvlees van de ingelegde citroen.
- Hak de peper, ingelegde citroen en gember fijn. Doe in de vijzel en wrijf tot een homogene puree.
- Ris de blaadjes koriander van de takjes en snijd fijn met het groene gedeelte van de lente-ui.
- Klop de olijfolie, rode wijnazijn en balsamicoazijn in een kom tot een lobbige dressing.
- Voeg de gevijzelde en fijngesneden ingrediënten toe. Meng goed.
Bereiden 5 minuten
- Snijd de tomaatjes overdwars door met een scherp mes en verdeel over een schaal.
- Schep de saus over de tomaatjes.
Bron: Jigal Krant en veganistisch.