Tomaatjes met ingelegde citroen, gember en groene chili

Ingrediënten:

  • 1 groene chilipeper
  • ¼ ingelegde citroen
  • Gember 2 cm, geschild
  • 4 takjes koriander
  • 1 lente-uitje, groene gedeelte
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • 250 g kleine tomaatjes

Voorbereiden 10 minuten

  1. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap met een theelepel de zaden en de zaadlijsten eruit.
  2. Verwijder het vochtige vruchtvlees van de ingelegde citroen.
  3. Hak de peper, ingelegde citroen en gember fijn. Doe in de vijzel en wrijf tot een homogene puree.
  4. Ris de blaadjes koriander van de takjes en snijd fijn met het groene gedeelte van de lente-ui.
  5. Klop de olijfolie, rode wijnazijn en balsamicoazijn in een kom tot een lobbige dressing.
  6. Voeg de gevijzelde en fijngesneden ingrediënten toe. Meng goed.

Bereiden 5 minuten

  1. Snijd de tomaatjes overdwars door met een scherp mes en verdeel over een schaal.
  2. Schep de saus over de tomaatjes.

Bron: Jigal Krant en veganistisch.

Print Friendly, PDF & Email