Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 75 gr suiker
- 1-2 eetlepels water
- 75 gr boter op kamertemperatuur
- 200 ml verse sinaasappelsap
- Sap van ¼ citroen
- 1 sinaasappel
Bereiding:
- Doe de suiker met het water in een koekenpan en verhit deze op het vuur.
- Kook de suiker tot een goudbruine karamel en voeg dan de boeter toe.
- Voeg als de boter is opgelost de sinaasappelsap, citroensap toe.
- Schil met een dunschiller de schil van ½ sinaasappel en voeg deze ook toe.
- Laat de saus ongeveer 5 min inkoken zodat de saus wat dikker wordt.
Witte chocolade fudge
Voor 16 personen
- 1 blik gecondenseerde melk (397gram)
- 400 gr witte chocolade
- 100 gr gedroogde cranberry’s
- 100 gr pistache nootjes
- 3 druppels pistache extract
Bereiding:
- Chocolade au bain-marie smelten
- Blik melk in warm water (blik dicht laten )
- Warme melk bij de gesmolten witte chocolade
- Dit goed mengen en dan de cranberry’s, pistache nootjes en extract erbij
- Mengen en storten in bak met vetvrij papier
Tompouche
Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 stukken (kwarten). Leg ze los van elkaar op de bakplaat en prik er met de vork zoveel mogelijk gaatjes in.
- Bestrooi de bladerdeegplakjes dan met poedersuiker en zet de bakplaat in de oven.
- Bak de bladerdeegbakjes 15 min in de oven. Keer ze dan voorzichtig om en bak ze dan nog eens 5 min af. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Roodfruit mascarpone
Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 500 gr mascarpone
- 300 gr roodfruit (diepvries of vers fruit) puree
- 5 eetlepels Suiker
Bereiding:
Serveren:
- Voor de opmaak is het leuk om wat roodfruit over te hebben voor decoratie en een takje mint en poedersuiker