Voor 4 pers
Ingrediënten
- 2 handperen (niet al te rijp) geschild en partjes gesneden
- 4 el geschaafde amandelen
- 50 g roomboter
- 10 ml water
- 200 g suiker
- 20 ml slagroom op kamertemperatuur
- 100 ml slagroom deze koud bewaren tot gebruik
- snufje zout
- vanillestokje
- 4 dunne plakken ontbijtkoek
Bereiden
- Schep de amandelen in een koekenpan en rooster ze heel kort tot ze bruin kleuren, leg ze op een bord en laat afkoelen.
- Rooster de plakjes ontbijtkoek in een oven tot ze krokant zijn.
- Maak de karamel:
- Verwarm het water en de suiker in een koekenpan niet roeren maar beweeg de koekenpan zachtjes in het rond. Laat de suiker doorkoken tot deze goudbruin is.
- Schep de merg van het vanillestokje en voeg samen met 50 g boter en een snufje zout toe aan de karamel.
- Doe de partjes peer erbij en bak 3 minuten op hog vuur.
- Voeg de slagroom toe en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Leg de ontbijtkoekplakjes op het bord, schep de peer erop en giet de karamelsaus eromheen. Strooi de amandelen erover.
- Klop de overgebleven slagroom stijf met een scheutje amaretto