Zachtgegaarde zalm op een salade tabouleh met een dressing van limoen en citroengras

  • 400 gram zalmfilet.
  • 200 gram bulgur of couscous.
  • 2 tomaten.
  • 1/2 komkommer.
  • 4 takjes munt.
  • 1 paprika.
  • Scheut olijfolie.
  • 1 dl tomatensap.
  • 1 citroen.
  • 4 takjes selderij.
  • 1 stengel sereh.
  • 1 limoen.
  • 1 dl wittewijn azijn.
  • 3 dl sojaolie.
  • zout/ peper.
  • 1 Spaanse peper.
  1. Portioneer de zalmfilet in 4 gelijkwaardige stukken.
  2. Zet een pan op met water of bij voorkeur met gevogelte bouillon en breng deze aan de kook.
  3. Doe de cous-cous in een ovenschaal en giet hier de bouillon/water over zodat het net onder staat en dek af met plastic folie, zet aan de kant. (zodat het vocht erin kan trekken)
  4. Snij de komkommer, de tomaat en de paprika in zeer fijne brunoise (dus het vruchtvlees van beiden verwijderen).
  5. Hak de selderij en de munt heel fijn.
  6. Maak met een vork de cous-cous rul en voeg hier de paprika, tomaat, komkommer en de gehakte kruiden aan toe.
  7. Breng op smaak met de olijfolie en de tomatensap voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Maak van de citroen schil zeer fijne zeste en voeg dit aan de tabouleh salade toe knijp wat citroen sap uit over de salade en proef af.
  9. Maak van de olie en wittewijn azijn een viniagrette hak hier de sereh en de Spaanse peper doorheen.
  10. Maak van de limoen schil zeer fijne ceste en voeg dit aan de viniagrette toe knijp ook wat limoensap erdoor heen en breng op smaak met wat zout en peper.
  11. Zout en peper de zalm en leg deze op een oven plateau in een oven van 100 graden.
  12. De zalm moet van binnen nog lekker rose zijn dus controlleer de zalm na 7 minuten.

Presentatie

  1. Doe de tabouleh in een ronde ring en dresseer deze op een bord naar keuze, leg hier de zalm bovenop, lepel eromheen wat van de viniagrette.
  2. Indien er nog selederij blaadjes over zijn leg deze er dan gezellig omheen.
Print Friendly, PDF & Email