Witlof soep met bleu dávergne en geroosterde hazelnoot

Voor 4 personen

  • 6 dl volle melk.
  • 3 stronken witlof.
  • 150 gram bleu dávergne.
  • 100 gram hazelnoot.
  • 3 dl gevogelte bouillon. (of bouillon blokje)
  • 100 gram roomboter.
  • zout/ peper.
  1. Breng de melk met de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden witlof toe.
  2. Breng het geheel weer even aan de kook en zet de pan even aan de kant. (zonder gas eronder)
  3. Blender de compositie in de keuken machine of met de staaf mixer en zeef deze.
  4. Maak de soep op smaak met zout en peper en monteer de roomboter erdoorheen.
  5. Snijdt de bleu dávergne in blokjes en verdeel deze in 4 soepborden.
  6. Rooster de hazelnoot en maak hier crunch van in een theedoek.
  7. Breng de soep aan de kook, zet de soepborden even in de oven.
  8. Zet de staafmixer schuin in de compositie en blaas er zoveel mogelijk lucht in.

Presentatie

  1. Verdeel dit in de soepborden en strooi er wat hazelnootcrunch overheen.
Print Friendly, PDF & Email