Wok tip (pasteitjes)

 

  • Waterkastanje
  • Tonko ( chinese champignon )
  • Bamboescheuten
  • Lenteui
  • Spitskool
  • Chinesekool
  • Buikspek of geperste gemarineerde tahoe
  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Rijstwijn
  • Suiker
  • Zout
  • Stukje bezemsteel

Voorbereiding

  1. Vlees ontbenen en tot gehakt hakken ( niet door de molen).
  2. Groenten schoonmaken, fijn brunoise snijden, flink bestrooien met zout en dit enige minuten laten intrekken om zoveel mogelijk vocht te onttrekken(osmose).
  3. Deeg maken 1 bol bloem met koud water en 1 bol bloem met kokend water en deze daarna samenvoegen en laten rusten.

Bereiding

VELLETJES MAKEN:

  1. Werkblad bestuiven met bloem en een hoopje bloem klaar leggen.
  2. Deegbol uitrollen tot een staaf van bezemsteel dikte en in plakjes snijden van 1 cm. per 10 plakjes verwerken.
  3. De plakjes uitrollen tot velletjes en deze vullen met gehakt en de uitgeknepen groente. De vorm afhankelijk van de inhoud zodat je deze altijd kunt herkennen.
  4. Een hapjes pan ( met deksel) verhitten en dan slaolie toevoegen. Hier de Wok Tip inleggen en kijk naar de juiste bruining aan de onderzijde.
  5. Water toevoegen tot ½ -¾ afhankelijk van het aantal.
  6. Deksel erop en na ong. 5 minuten luisteren naar de stand van het water.
  7. Dipsaus maken van sojasaus, suiker, rijstwijnazijn en een druppel sesamolie.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie