Warme duivenborstsalade

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 4 borstflets van jonge duif
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 knoflook teen fijn gesnipperd
  • 4 gekookte rode bieten in vieren
  • 2 theelepels sherry azijn
  • 6 eetlepels rode port
  • 2 zakken sla gemengd
  • 2 theelepels verse bieslook
  1. Leg de duivenborsten in een ruime sauspan, giet hete bouillon erover, breng tegen de kook aan en laat 5 minuten zacht pocheren totdat ze rosé zijn. Neem vlees eruit en houd warm
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit sjalotten en knoflook 5 minuten. Roer er bieten, sherry azijn en port door. Laat 3-4 min zacht koken en breng royaal op smaak.
  3. Leg sla op 4 borden, schep de dressing erover en verdeel de in plakjes gesneden duivenborsten erover. Bestrooi met bieslook.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie