Viskoekjes met rode curry

Taud man pla worden in Thailand gegeten en zijn van verschillende beschikbare soorten vis gemaakt. Er zijn kraampjes op straat in bangkok waar deze koekjes worden klaargemaakt terwijl u wacht.

Dit recept is voor 4 personen.

  • 250g witte-visfilet, gemalen
  • 3 eetlepels rode kerriepasta (nam prik gaeng ped)
  • 2 eetlepels vissaus (nam pla)
  • 2 eieren losgeklopt
  • 3 eetlepels maïzena
  • ¼ theelepels natriumbicarbonaat
  • 6 bergamotblaadjes (bai ma-grood) of basilicum (bai korepa), in smalle reepjes gesneden
  • 7,5 dl frituurolie
  1. Meng de vis met de volgende vijf ingrediënten in een keuken-machine of meng alles goed met uw handen. Voeg de bergamotblaadjes toe en draai weer glad. Als u met de hand mengt de handen telkens bevochtig.
  2. Vorm koekjes van 3 cm dik en 5 cm doorsnee van het vismengsel. Leg ze even op een bord.
  3. Verhit de olie tot 160 c en frituur er de koekjes goudbruin in.
  4. Geef er kommersalade (tam taeng)  en rode curry bij.
Print Friendly, PDF & Email