Rode kerrie pasta

Rode en groene kerriepasta’s zijn de basis voor de meeste Thaise kerrieschotels.

  • 60g gehakte ui
  • 8 tenen knoflook (kratiem)
  • 10 gedroogde rode chilipepers (prik chee fa daeng haeng)
  • 4 dunne plakken verse galanga (kha)
  • 2 eetlepels gehakte citroengras (ta-krai)
  • 1 eetlepel gehakte korianderwortel (raak pak chee ) of steeltjes (pak chee)
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel garnalenpasta (gapi)
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepel olie
  1. Meng alle ingrediënten behalve de olie in een blender en draai tot een gladde pasta.
  2. Verhit een kleine koekenpan op een matig vuur en doe er de olie in. Bak de kerriepasta 5 minuten zachtjes tot hij geurt en bewaar hem in potjes.
Print Friendly, PDF & Email