Velouté van aardperen met St. Jacobsschelpen

 

Ingredienten:

  • 4OO gram aardperen 
  • 2 eettepels olie
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook .
  • 1 koffielepel geraspte verse gember
  • ± 600 milliliter groentebouillon
  • 700 milliliter kokosmelk
  • Kerriepoeder, zeezout en cayennepeper
  • 4 sint-jakobsschelpen
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de aardperen en snij in blokjes. Was de lente-uien en snij in ringetjes. Pel het teentje knoflook en hak fijn.
  2. Fruit de lente-uien en de knoflook in 1 eetlepel warme olie zonder ze te laten kleuren. Voeg de gember en de aardperen toe en overgiet met de bouillon. Voeg de kokosmelk toe en laat 2O minuten sudderen daarna pureren. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met kerriepoeder, zeezout en cayennepeper voorzichtig tot de gewenste smaak
  3. Maak de sint-jakobsschelpen schoon, was ze en dep droog. Wrijf ze in met wat olijfolie en rooster ze 2 minuten in een droge (grill)pan. Bestrooi met zout en spies ze op prikkers. Giet de soep in vier glazen, schik de brochettes erop en dien op.
Print Friendly, PDF & Email