Schuimige bloemkoolcrème met fijne brunoise van truffelaardappels en op de huidgebakken snoekbaars

Bloemkool 1 stronk
Truffelaardappelen 500 gram
Sjalotten 250 gram
Room 1 liter
Knoflook 1 teentje
Boter 50 gram
Bloem 60 gram
Gevogeltebouillon 2 deciliter
Snoekbaars 5 grote filets met huid
Bloem om te bakken 100 gram
Dille 6 takjes

 

  1. Snijd kleine roosjes van de bloemkool en was deze in ruim water met een beetje zout in het water. Controleer de snoekbaars op schubben en graten, verwijder de graten met een gratentangetje.
  2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Smelt de boter in een kookpan, zachtjes laten uitbruisen, de boter mag niet bruin worden. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit deze aan (niet laten verkleuren). Als de sjalotten glazig zijn, voeg je de roosjes bloemkool toe. Eventjes mee fruiten op vervolgens de bloem toe te voegen. Met een spatel al roerende de bloem gaar laten worden.
  3. Voeg nu de room en de gevogeltebouillon toe, met een spatel goed over de bodem roeren en vervolgens zachtjes laten koken. Als de bloemkool gaar is, eruit zeven. De bloemkool in een blender doen en fijndraaien met een beetje gekookte room, dit moet helemaal glad zijn. Doe de fijn gedraaide bloemkool weer terug in de pan, opkoken en afproeven op smaak.
  4. De truffelaardappels schillen en in vierkante blokjes snijden. Kook de aardappels in een pan met ruim water en een beetje zout. Als de aardappels bijna gaar zijn afgieten en koud spoelen onder de kraan.
  5. De snoekbaarsfilet in twee gelijke delen snijden en bloem deze aan de velkant (zout en peper niet vergeten). Bak de snoekbaars op de huid tot dit goudbruin is.
  6. Om het gerecht af te maken, verwarm de truffelaardappel in een pannetje met een klontje boter, stop de snoekbaars in een oven zeven minuten op 165 graden. Verwarm ondertussen de bloemkoolcrème. Doe de truffelaardappel in het midden van het bord met daaromheen de bloemkoolcrème, de snoekbaars op de truffelaardappels en garneren met takjes dille.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie