4 personen
Ingredienten
- 8 scholfilets a75 gram
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gramzachte boter
- 50 gramgepelde garnalen, fijngehakt
- 1 theelepel mosterd
- zout
- peper uit de molen
- 1½ dl visbouillon
- 1½ dl droge witte wijn
- 1 eierdooier
- 1½ dl slagroom
- enkele partjes citroen
- enkele toefjes peterselie
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 175 °. En de ovenschaal beboteren.
Bereidingswijze
- Besprenkel de scholfilets met het citroensap en laat ze 5 minuten staan.
- Vermeng de boter met de garnalen, de mosterd en wat zout en peper en bestrijk de scholfilets met het mengsel.
- Rol de filets op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikkertje.
- Plaats de rolletjes rechtop in de ovenschaal.
- Schenk de bouillon en de wijn in de schaal.
- Dek de schaal af met alufolie.
- Stoof de vis in ? 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Neem de scholrolletjes uit de schaal, verdeel ze over 4 borden en houd ze warm.
- Schenk het stoofvocht in een pannetje en kook het bij vrij veel hitte in tot circa de helft van het volume.
- Klop de eierdooier los met de slagroom.
- Schenk de liaison bij het ingekookte kookvocht en laat de saus onder voortdurend kloppen met een garde door en door warm worden. MAAR VOORAL NIET MEER KOKEN.