Scholrolletjes met Roomsaus

4 personen

Ingredienten

  •  8 scholfilets a75 gram
  •  2 eetlepels citroensap
  • 50 gramzachte boter
  • 50 gramgepelde garnalen, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  •  zout
  • peper uit de molen
  •  1½ dl visbouillon
  •  1½ dl droge witte wijn
  •  1 eierdooier
  •  1½ dl slagroom
  •  enkele partjes citroen
  •  enkele toefjes peterselie

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175 °. En de ovenschaal beboteren.

Bereidingswijze

  1. Besprenkel de scholfilets met het citroensap en laat ze 5 minuten staan. 
  2. Vermeng de boter met de garnalen, de mosterd en wat zout en peper en bestrijk de scholfilets met het mengsel. 
  3. Rol de filets op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikkertje. 
  4. Plaats de rolletjes rechtop in de ovenschaal. 
  5. Schenk de bouillon en de wijn in de schaal. 
  6. Dek de schaal af met alufolie. 
  7. Stoof de vis in ? 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. 
  8. Neem de scholrolletjes uit de schaal, verdeel ze over 4 borden en houd ze warm. 
  9. Schenk het stoofvocht in een pannetje en kook het bij vrij veel hitte in tot circa de helft van het volume. 
  10. Klop de eierdooier los met de slagroom. 
  11. Schenk de liaison bij het ingekookte kookvocht en laat de saus onder voortdurend kloppen met een garde door en door warm worden. MAAR VOORAL NIET MEER KOKEN.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie