Cannelloni van geitenkaas en pompoen
Voor 8 personen
Geitenkaas crème ingerold in gewelde pompoen, pompoengelei, en balsamico
Ingrediënten:
- Geitenkaas crème
- 525 gr geitenkaas (meibloemzacht)
- 50 gr honing
- 90 gr gemalen hazelnoot
- 125 gr rozijnen
- 20 gr mosterd
- 1,5 theelepel glespessa hoeft niet per se als de juiste dikte is bereikt
- Zout en peper
- Alles mengen in de thermoblender en in spuitzak doen zonder spuit mondje
Pompoen gelei:
Ingrediënten:
- 200 gr pompoen sap ( Restjes van pompen van gewelde pompoen gebruiken )
- 100 gr sinaasappelsap
- 6 gr agar
Bereiding:
- Opkoken en storten op schaal (dun laagje)
Gewelde pompoen
- Dunne plakjes pompoen
- Sinaasappelsap
- Folierol
Plakjes pompoen in de sinaasappelsap en een uurtje laten staan
Balsamico stroop:
Ingrediënten:
- 200 ml balsamico azijn
- 100 gr suiker
Bereiding:
- Azijn en suiker opzetten in een pan op hoog vuur wanneer het kookt zachtjes laten inkoken 15 a 20 min tot de juiste dikte wordt bereikt koud zetten en laten afkoelen.
- Bij het afkoelen wordt de balsamico stroop altijd nog even dikker houd daar rekening mee.
Gepocheerde peer
Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 2 peren
- 2 theelepels kurkuma
- Sinaasappelsap
- 1 steranijs
- 2 eetlepels suiker
Bereiding:
- Schil de peren en gebruik een pommes- parisienneboor en haal de bolletjes uit de peer.
- Zet de sinaasappelsap op met de suiker, kurkuma en de steranijs en laat dit koken als het gekookt heeft haal de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe en dek af met folie en laat buiten de koelkast staan zo 30 min.
Vijg:
Ingrediënten:
Serveren:
- Voor de garnering zou je hierbij leuk een partje verse vijg erbij kunnen doen en crunch van de overgebleven hazelnoten ook frisee en veldsla zou ik voor deze gerecht gebruiken als opmaak.
Gebakken Dorade Filet met reuzenga