Pompoensoep met kokosmelk

voor 6 glaasjes

Ingrediënten:

  • 800 gram pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de soep)
  • 1 ui gesnipperd
  • 50 cl kippenbouillon
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie ( voor de spiesjes)
  • 6 grote, gepelde, rauwe garnalen
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • sap van ½  limoen
  • Bieslook ½ bosje
  • 50 gram gehakte amandelen (garnering)

Bereiden:

  1. Begin met de soep. Schil de pompoen met een dunschiller. Schep er de pitten uit en verwijder aal draad resten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de gesnipperde ui goudgeel in. Voeg de bouillon, kokosmelk en blokjes pompoen toe. Leg het deksel op de pan en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  2. Bereid intussen de spiesjes voor. Bak in een koekenpan de garnalen en de knoflook ongeveer 5 minuten in de olijfolie. Neem ze uit de pan. Schep er de honing en dan de ciderazijn en het limoensap door en roer tot alle aanbaksels van de saus zijn opgenomen. Laat de saus inkoken tot hij dikker is geworden. Steek elke garnaal aan een satéstokje. Snipper de bieslook en doe in een ondiepe schaal. Haal de garnalen door de bieslook tot ze er rondom mee bedekt zijn.
  3. Pureer het pompoenmengsel zodra de pompoen gaar is. Schep de romige soep in de glaasjes.
  4. Garneer de soep vlak voor het serveren met een beetje gehakte amandelen en een garnalenspiesje. Deze soep kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie