Mexicaans taartje van avocado, garnalen en kip met tortilla splinters met tomaten koriandersaus

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 4 plakjes gerookte kip
  • 2 vellen tortillas
  • 1 Krop friseesla
  • 4  tomaten
  • 2  limoenen
  • 1 bos koriander
  • 1  spaanse peper
  • 1 dl Room
  • 1 dl olijfolie
  •   peper en zout
  • 12  grote garnalen
  • 6 tenen knoflook

Bereidingswijze

Voorbereiden

    1. Snij met je met je koksmes de tortillavellen in heel dunne reepjes en frituur ze totdat ze mooi egaal van kleur en knapperig zijn.
    2. Plisseer de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
    3. Maak de avocado puree (zie bijlage).
    4. Maak een olie dressing van olijfolie, tomaat,koriander, spaanse peper, peper en zout.

Opmaken

  1. Zet de steker in het midden van je bord.
  2. Doe er een laagje avocadopuree in, haal de steker van het bord.
  3. Leg hierop een plakje gerookte kip met daarop een pluk frisee sla.
  4. Drapeer met een lepel de tomaten- koriander- olie rondom op het bord.
  5. Steek de tortilla splinters schuin in de sla.
  6. Bak nu als laatste de garnalen en leg er 3 op elk bord.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie