Met vis gevulde tomaat.

Ingrediënten

  • 100 gram paneermeel
  • 15 gram boter
  • 4 vleestomanten
  • 1 ui
  • 1 teeleper ketoembar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje sardiene op olie
  • 1 blikje ansjovis filet
  • ¼ courgette groen
  • 1 theelepel marjoraan

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Hol de tomaat uit naar eigen inzicht wel het vruchtvlees bewaren.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Pers het knoflook uit boven de pan en fruit deze even mee tot de ui glazig is. Voeg dan de courgetteblokjes en het tomaten vrucht vlees toen en bak dit 3 minuten mee.
  3. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Snij de sardines en de ansjovis in stukje, voeg ze samen met de kruiden toe aan de groenten en breng dit op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer dit er als laatste door.
  4. Vul de tomaten met dit mengsel, zet ze in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met paneer meel.
  5. Leg op iedere tomaat een klontje boter en zet de schotel in de oven.
  6. Laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie