Haringsalade

 

Als gegaard kalfsvlees kan ook fricandeau, kalfstong of zwezerik gebruikt worden.
De gewelde krenten zij heel verrassend bij haring. Kan ook met snippertjes abrikoos of pruimen.
Ook kan worden gevarieerd met zilveruitjes,fijngesneden Amsterdamse ui of augurk.

Ingrediënten

  • 3 Hollandse nieuwe (150 gram)
  • 100 gram gebakken kalfsvlees(dunne plak)
  • 300 gram aardappelen (geschild)
  • 200 gram Elstar appel
  • 60 gram sjalot (gesnipperd)
  • 30 gram kappertjes
  • 30 gram krenten (geweld)
  • 2 el witte wijazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • vers gemalen peper

Voorbereiden:(15 minuten)

1. Verwijder de staartjes van de haring en snijd het visvlees in reepjes.
Maak kleine blokjes van de aardappelen en kook ze in gezouten water net niet gaar.
Neem ze uit het water en spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd met schil in kleine blokjes en snipper de sjalotten.

Bereiden:

1. Meng haring, kalfsvlees, aardappelen, appel, sjalot, uitgelekte kappertjes en de gewelde krenten met citroensap, azijn en olie.
Breng op smaak met peper.
Zet de salade 1 uur op een koude plek zodat de smaken wat kunnen doortrekken.
Serveer de salade op blaadjes kropsla.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie