Gevulde rosbief

Ingrediënten

Ingredienten zijn voor 4 personen

  • 8 plakken rosbief, iets dikker gesneden
  • peper & zout

Vulling

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels cottagecheese (Hüttenkäse)
  • 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt
  • krop ijsbergsla, heel fijn geschaafd
  • 4 radijsjes, in dunne reepies gesneden

Garnituur

  • 4 slabladeren, bijvoorbeeld lollo rossa
  • 2 tomaten, gehalveerd en het zaad verwijderd 4 radijsjes
  • 4 takjes dille

 

Bereiding

  1. Meng in een kom de mayonaise, de cottagecheese, de lente-ui en de dille. Vul met de helft van dit mengsel de gehalveerde tomaten.
  2. Roer de kleingesneden ijsbergsla en radijsjes door de rest van het mayonai­semengsel tot een salade.
  3. Leg de plakken rosbief op een plank en strooi er peper en zout over.
  4. Leg op elk plakje een deel van de salade en rol de rosbief op, steek de rolle­tjes zonodig vast met een prikkertje.
  5. Leg op een bord een blad sla en leg daarop 2 gevulde rolletjes rosbief.
  6. Zet er een gevulde tomaathelft bij en garneer de bordjes met een radijsje en een takje dille.
  7. U kunt wat de rolletjes betreft variëren, met bijvoorbeeld rauwe of gekookte ham, salami, rookvlees of plakjes gekookte kip.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie