Geroosterde paprikasalade

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 8 personen

  • 3 rode paprika’s
  • 3 gele paprika’s
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 2 el sherryazijn of citroensap
  • 2 tenen knoflook geperst
  • mespuntje suiker
  • 1 el kappertjes
  • 8 kleine zwarte olijven
  • zout en peper
  • 3 el marjolein, fijngesneden
  1. Verwarm de gril voor. Halveer de paprika’s en plaats de paprika’s op een bakplaat leg ze 10 minuten onder de hete grill tot de schil geblakerd is en blazen gaat vormen.
  2. Haal de geroosterde paprika’s uit de oven doe ze in een schaal en dek deze af met plastic folie en laat ze ongeveer een kwartier staan tot ze voldoende zijn afgekoeld.
    Haal een paprika uit de kom verwerp de zaadlijsten en verwijder het vel (doe dit boven de schaal want in het sap zit veel smaak). Snijd de paprika in dunne repen en schik ze mooi op een bord.
  3. Voeg olijfolie, sherryazijn, knoflook suiker, zout en peper toe aan het sap van de paprika’s. Klop alles goed door elkaar en sprenkel de dressing over de salade.
  4. Strooi kappertjes, olijven en fijngesneden marjolein over de salade en serveer hem met een tomaten taartje.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie