Appelbrulée met karamel

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

Voor de vulling:

  • 15 gr boter
  • 2 handappels
  • 2 eetl suiker
  • ½ theel kaneel

voor de custard:

  • 6 grote eidooiers
  • 2 eetl suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 theel maizena
  • 600 ml slagroom

voor het karamellaagje:

  • 150 gr suiker
Bereiden
  1. Verhit de boter in een pan en voeg de parten appel de suiker en de kaneel toe. Bak al roerend 7-8 minuten op middelhoog vuur tot ze rondom bruin zijn.
  2. Verdeel ze over ovenvaste bakjes.
  3. Klop in een kom eidooiers suiker vanillemerg en maizena dooreen. Breng de room in een steelpan aan de kook. Vuur temperen en eimengsel al roerend toevoegen aan de room verhit het langzaam onder voortdurend roeren tot de custard dik wordt. Giet custard over de appels. Zet 2 uur koel weg om af te koelen.
  4. Suiker met 2 eetlepels water in een pan met zware bodem doen. Verhit langzaam tot suiker is opgelost.
  5. Breng aan de kook tot de siroop karamelliseert. Laat iets afkoelen en giet dan de karamel over de custard. Verder laten opstijven alvorens op te dienen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie