Espuma van Blue d’Auvergne en carpaccio van peer

4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram Blue d’Auvergne
  • 0,1 dl melk
  • 0,2 dl slagroom
  • witte peper
  • 2 peren Doyenne de Comice
  • handje walnoten
  • handje pijnboompitten
  • 4 radijsjes
  • alufolie
  • 3 el maisolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el frambozenazijn
  • peper en zout
  • mandoline

Bereiding:

  1. Mix de kaas en melk fijn. 
  2. Voeg de room en peper en zout toe, mag niet vloeibaar worden.
  3. Doe alles door een fijne zeef en zet minstens 2 uur koud weg en maak er quenelles van.
  4. Maak de honingvinaigrette van de olie honing en azijn.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schil de peren en verpak ze in alufolie.
  7. Snijd de peren in dunne schijfjes met de mandoline vlak voordat je gaat presenteren.
  8. Rooster de pijnboompitten en walnoten in een droge koekenpan.
  9. Maak een quenelle van het kaasmengsel.
  10.  Zet er dunne plakjes peer tegen en strooi er de noten en de pijnboompitten bij.
  11. Werk af met fijne plakjes radijs.
Print Friendly, PDF & Email