4 personen
Ingrediënten:
- 100 gram Blue d’Auvergne
- 0,1 dl melk
- 0,2 dl slagroom
- witte peper
- 2 peren Doyenne de Comice
- handje walnoten
- handje pijnboompitten
- 4 radijsjes
- alufolie
- 3 el maisolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 el frambozenazijn
- peper en zout
- mandoline
Bereiding:
- Mix de kaas en melk fijn.
- Voeg de room en peper en zout toe, mag niet vloeibaar worden.
- Doe alles door een fijne zeef en zet minstens 2 uur koud weg en maak er quenelles van.
- Maak de honingvinaigrette van de olie honing en azijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de peren en verpak ze in alufolie.
- Snijd de peren in dunne schijfjes met de mandoline vlak voordat je gaat presenteren.
- Rooster de pijnboompitten en walnoten in een droge koekenpan.
- Maak een quenelle van het kaasmengsel.
- Zet er dunne plakjes peer tegen en strooi er de noten en de pijnboompitten bij.
- Werk af met fijne plakjes radijs.