Soep met ballen (maar dan anders)


 8 personen

Ingrediënten:

Knolselderijsoep:

  • 2 uien
  • 4 el olijfolie
  • 1 knolselderij 4 bl laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 15 dl kippenbouillon
  • 2 flesjes witbier
  • 2 dl slagroom Kerriekruim
  • 2,5 dl kruidige olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 12 el panko
  • 8 bosuitjes
  • 8 plakjes serranoham
  • 8 el zure room
  • pommes parisienboor

Gekarameliseerde appel:

  • 8 appels
  • 4 el suiker

Bereiding:

Knolselderijsoep:

  1. Pel en snipper de ui en schil en snijd de knolselderij in dobbelstenen van  ca2 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
  3. Voeg knolselderij laurier en rozemarijn toe blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  4. Laat zachtjes koken tot de knolselderij klaar is en voeg het witbier en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  5. Haal de rozemarijn en de laurier uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Schenk door een zeef in een schone pan en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Kerriekruim:

  1. verwarm de olijfolie in een sauteuse voeg de kerriepoeder toe en verwarm ca 2 min (myoteren).
  2. Schenk 4 eetlepels kerrieolie door een zeef en houdt apart voor de eindbereiding.
  3. Voeg de panko toe aan de resterende olie verwarm nog 1 minuut en meng goed door elkaar.

Bosui:

  1. snijdt de bosuitjes in lange dunne plakjes en bewaar in koud water.

Serranoham:

  1. rol de plakken ham op en snijd ze In hele smalle reepjes

Zure room:

  1. goed los roeren

Knolselderijsoep:

  1. verwarm de soep mix schuimig met de staafmixer (pan schuin houden)

Gekarameliseerde appels:

  1. Schil de appels en boor er met de parisienneboor 7 bolletjes per persoon uit.
  2. Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak de bolletjes tot ze iets goudgeel kleuren.
  3. Voeg de suiker toe en laat ze op een middelhoog vuur karamelliseren.

Opmaak:

  1. leg de appelbolletjes in een voorverwarm diep bord leg de reepjes serranoham en bosui erop.
  2. Schenk er zoveel soep langs zodat je het garnituur nog ziet en verdeel er de kerriekruim over.
  3. Lepel de zure room en kerrieolie erdoor.
Print Friendly, PDF & Email