Entrecôte met in room gestoofde paddestoelen

2 personen

Ingredienten

  • 250 grampaddestoelen, schoongemaakt en in stukjes of plakjes gesneden 
  • 1 ui, fijngesnipperd 
  • 75 spek, in blokjes gesneden 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 125 ml room
  • 1 flinke biefstuk (ruim van te voren uit de koeling halen en licht bestrijken met olijfolie)
  • peper, zout 
  • een handvol vers gehakte peterselie
Bereiding
  1. Verhit de olie en fruit daarin ui en spekblokjes aan. 
  2. Voeg de paddestoelen toe en bak ze lichtbruin. 
  3. Voeg de room toe en laat alles op een heel laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een mooie saus indikken. 
  4. Doe de peterselie erbij en laat even meestoven. 
  5. Breng verder op smaak met peper en zout.
  6. De biefstuk inwrijven met grof zeezout en in de hete grillpan naar smaak grillen.
  7. Voor rosé vlees 4 minuten aan elke kant.
  8. Laat het vlees even rusten en snijd er dan dunne reepjes van. 
  9. Serveer op een voorverwarmde schaal. 
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie