2 personen
Ingredienten
- 250 grampaddestoelen, schoongemaakt en in stukjes of plakjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 75 spek, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml room
- 1 flinke biefstuk (ruim van te voren uit de koeling halen en licht bestrijken met olijfolie)
- peper, zout
- een handvol vers gehakte peterselie
Bereiding
- Verhit de olie en fruit daarin ui en spekblokjes aan.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze lichtbruin.
- Voeg de room toe en laat alles op een heel laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een mooie saus indikken.
- Doe de peterselie erbij en laat even meestoven.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- De biefstuk inwrijven met grof zeezout en in de hete grillpan naar smaak grillen.
- Voor rosé vlees 4 minuten aan elke kant.
- Laat het vlees even rusten en snijd er dan dunne reepjes van.
- Serveer op een voorverwarmde schaal.