Coquilles met Pastis

4 personen

  • 16 coquilles van 2-2,5 cm dik (dikke doorsnijden)
  • 50-60 gr roomboter
  • 100 ml Pastis of Ricard/Pernod
  • 4-6 el crème fraîche
  • 1 bosuitjes in dunne ringetjes

Spoel de coquilles onder stromend water en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de coquilles in 3 min. aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.

Voeg de pastis toe en flambeer. Dit doe je door de pan schuin te houden en de vlam in de pan te laten komen of door de pastis aan te steken met een lucifer of aansteker.

NIET ONDER DE AFZUIGKAP EN ZET DIE IN IEDER GEVAL UIT!!

Laat even branden en schuif dan een deksel over de vlammen om ze te doven.

Neem de coquilles uit de pan en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven op de borden die staan voor te verwarmen).

Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de coquilles over de borden, schep de saus erover en garneer met bosui

Wijnadvies: Gruner vetliner 2010

Print Friendly, PDF & Email