Tabouleh
- 2 dl kippenbouillon
- 100 gram couscous
- Plastic folie
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- 3 takjes munt
- 3 takjes bladselderij
- 0,5 citroen
- peper
- zout
- olijfolie
Paprikasorbet
- 1 dl paprikapuree
- ½ dl tomatensap
- Suikerwater
- 2½ dl water
- 250 gr suiker
- ¼ citroen
Citroenyoghurt
- ½ dl Griekse yoghurt
- citroensap
- peper
- zout
Tonijn
- 240 gram tonijn
- balsamicostroop
- frisee
- roquette sla
Balsamicostroop
- 2 dl balsamicoazijn
- bruine suiker
- mosterd
Dressing
- ½ dl olijfolie
- ½ el honing
- peper
- zout
- ½ dl azijn
- ½ el mosterd
Couscous 1
verwarm de kippenbouillon tot het kookpunt, doe de couscous in een bak en giet de kippenbouillon erop; dek dit af met plasticfolie en laat het 5 min staan; haal het plastic van de couscous en haal de korrels los met een vork.
Paprikasorbet
maak eerst suikerwater en laat dit snel afkoelen; maak de paprika’s schoon en pureer dit heel fijn; voeg de rest van de ingrediënten toe; draai de massa in de ijsmachine op tot sorbetdikte.
Couscous 2
Haal de kruiden van het steeltje en hak beide fijn; snijd de komkommer en de tomaat (plisseren en zaad eruit) in een hele fijne brunoise; voeg de kruiden, komkommer, tomaat het sap en rasp van de citroen toe aan de couscous breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout. Dit is de tabouleh.
Citroenyoghurt
doe de Griekse yoghurt in een kom en maak op smaak met citroensap en peper en zout.
Balsamicostroop
maak de stroop (2 dl balsamico +bruinesuiker + tl mosterd + peper en zout). Doe alles in een pan en laat het tot 1/3 inkoken.
Tonijn
snijd de tonijn in blokjes (2 x 1 cm) en breng op smaak met peper en zout.
Dressing
Maak een dressing voorde sla (olijfolie + honing + peper/zout + azijn + mosterd).
Opmaak
doe de tabouleh in een glas en druk deze goed aan; verdeel de blokjes tonijn over de glazen en doe op elk blokje tonijn een klein beetje citroenyoghurt. Maak de sla aan met de dressing en leg deze mooi op of tussen de tonijn. En als laatste doe je in elk glas een quenelle paprikasorbet.