Tuinkruidensoep van Topinamboer

  • 6 dl groentebouillon
  • 500 gram topinamboer
  • dragon
  • lavas
  • bieslook
  • 3 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 100 gram garnalen
  • 4 glazen
  • 30 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 3 preien
  1. stoof de knoflook en de prei (alleen het wit) in  ±5 min gaar in de gesmolten boter
  2. voeg de bouillon en de topinamboer (schillen en in blokjes snijden) eraan toe
  3. breng het geheel aan de kook en laat ‘t ongeveer 25 min zacht pruttelen totdat alles gaar is
  4. pureer de soep en voeg vlak voor het serveren van de soep de  kruiden (5 theelepels voor 4 personen) en de slagroom toe.
  5.  breng eventueel op smaak met peper en zout
  6.  garneer het gerecht af met de garnalen en een takje groen

Opmerking

serveer dit gerecht in een mooi glas.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie