Amuse van mozzarella

 

Voor 6 personen

  • Peper, zout, olijf olie, balsamico azijn
  • 6 kleine bollen mozzarella
  • 1 grote paprika
  •  flinke tomaten
  • 1 potje basilicum
  • 6 plakjes Parmaham
  1. Voor de amuse van mozzarella nemen we de paprika en blakeren deze boven een gasvlam tot zwart.
  2. Doe hem in een bak en dek hem af met plasticfolie als deze is afgekoeld kunnen we het vel eraf halen en kunnen er kleine rondjes uitgestoken worden van dezelfde grote als de bolletjes mozzarella.
  3. Plisseer de tomaten en verwijder zaadlijsten druk eveneens rondjes uit de tomaten ter grote van de bolletjes mozzarella.
  4. Leg de tomaat en de paprika even in een vinaigrette van een eetlepel olijf olie en een eetlepel balsamico azijn en wat peper en zout.
  5. Snij de bolletjes mozzerella in 3 delen en bouw met de tomaat en de paprika een torentje tussen elke laag een blaadje basilicum, pak het geheel in een plakje parmaham en doe het geheel in een voorgevormde bakvorm verwarm de amuse in de oven op 160 graden zodat de kaas smelt.
  6. Uit de oven halen en even laten afkoelen, lauw warm zijn ze het lekkerst.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie