Voor de dressing:
- 300 ml rode wijn
-
50 ml olijfolie, extra virgine
-
1 theelepel honing
Overige ingredienten:
-
1 zakje gemengde slasoorten (75 gram)
-
8 duivenborst filets
-
30 gram roomboter
-
4 dunne plakken bloedworst
-
zout en vers gemalen peper
Dressing:
- Doe de rode wijn in een pannetje en kook de wijn op laag vuur tot de helft in.
- Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
- Voeg de olie en honing toe en roer alles even door.
Salade:
- Was de sla en laat deze goed uitlekken, droog de sla in een sla centrifuge.
-
Bestrooi de duivenborstfilets met zout en peper.
-
Verhit de boter en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant. De filets moeten van binnen nog iets rosé zijn.
-
Bak de plakken bloedworst de laatste minuut mee met de filets.
-
Leg in het midden van elk bord een bergje sla.
-
Snijd de plakken bloedworst door.
-
Leg op een bord 2 halve plakken bloedworst en 2 filets en schep de dressing er omheen.