Achterhoekse salade

Voor de dressing:

  • 300 ml rode wijn
  • 50 ml olijfolie, extra virgine
  • 1 theelepel honing

Overige ingredienten:

  • 1 zakje gemengde slasoorten (75 gram)
  • 8 duivenborst filets
  • 30 gram roomboter
  • 4 dunne plakken bloedworst
  • zout en vers gemalen peper

Dressing:

  1. Doe de rode wijn in een pannetje en kook de wijn op laag vuur tot de helft in.
  2. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Voeg de olie en honing toe en roer alles even door.

Salade:

  1. Was de sla en laat deze goed uitlekken, droog de sla in een sla centrifuge.
  2. Bestrooi de duivenborstfilets met zout en peper.
  3. Verhit de boter en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant. De filets moeten van binnen nog iets rosé zijn.
  4. Bak de plakken bloedworst de laatste minuut mee met de filets.
  5. Leg in het midden van elk bord een bergje sla.
  6. Snijd de plakken bloedworst door.
  7. Leg op een bord 2 halve plakken bloedworst en 2 filets en schep de dressing er omheen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie