Salade de Brie et confiture de tomate

(Slaatje met brie en tomatenmarmelade)

4 personen

Ingrediënten:

  • 400g Brie
  • 4 sneetjes busbrood
  • Slamelange
  • 500 gr tomaten
  • 400g suiker
  • 1 el azijn
  • 100 ml olie• zout• peper

Bereiding:

  1. Om de tomatenmarmelade te maken snijd je de tomaten in stukken en verwarm je ze in een kom op het vuur samen met de suiker.
  2. Laat een uur op een zacht vuur koken maar blijf constant roeren tot alles een stevige puree is geworden.
  3. Snijd de brie in driehoekjes en schik ze op een sneetje busbrood( bij voorkeur toastbrood). Leg even in de pan tot de kaas begint te smelten. 
  4. Opmaak :
  5. Schik op een bord en garneer met een toefje tomatenmarmelade en de sla. Besprenkel met de vinaigrette die je vooraf al kunt maken door de ingrediënten goed te mengen.

Wijntip: Serveer bij dit gerecht een witte Tierra de Castilla gegist op eiken vaten en gemaakt van Viognierdruiven of een witte A.O.C. Poully Fuissé, gegist op eiken vaten en gemaakt van chardonnaydruiven. 

Auteur: Michel Bras, Jean-Michel Lorain  Boek: Volkskrant wereldkeuken Frankrijk.

Print Friendly, PDF & Email