Warme banaan met limoen-toffesaus

4 personen

Ingrediƫnten:

Voor de limoen-toffesaus:

  • 175 g kristalsuiker
  • 1 limoen, geraspte schil en sap
  • 150 ml slagroom

Voor de bananen:

  • 25 g roomboter
  • 4 stevige bananen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 2 eetl. cognac
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 150 ml slagroom, geklopt
  • gepelde en gehakte pistachenoten, voor de garnering

Bereiden:

  1. Meng de suiker met 4 eetl. water in een pan met zware bodem en verwarm voorzichtig tot de suiker oplost.
  2. Aan de kook brengen tot de siroop karameliseert en goudbruin wordt.
  3. Neem de pan van het vuur en roer limoenschil en -sap en de room erdoor. Zet weer op een zacht vuur en roer tot het mengsel zacht en romig is. Opzij zetten.
  4. De boter in een grote koekenpan op laag vuur verhitten. Voeg de plakjes banaan toe, draai het vuur hoog en bak ze in 1 minuut aan beide zijden licht goudkleurig, draai ze tussendoor een keer om.
  5. Verhit de cognac in een metalen opscheplepel voorzichtig boven het vuur tot de drank vlam vat en giet het dan over de bananen in de pan. Laat een paar seconden staan tot de vlammen gedoofd zijn.
  6. Verdeel het ijs over 4 glazen. Leg de plakjes banaan erop. Giet er wat limoen-toffeesaus over en eindig met geklopte slagroom, nog wat saus en gehakte pistachenoten.
Print Friendly, PDF & Email