Zoete Wintersalade

Menu november 2021 pdf

Bijgerecht 6 personen

Ingrediënten:
voor de salade:

  • 150 g macadamianoten
  • 10 g boter
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1⁄2 thl zout
  • 1⁄2 thl chilivlokken
  • 7 bladeren uit de kern van de Savooiekool (in totaal 170 g fijngesnipperd)
  • 1⁄2 rodekool ( 270 g) fijngesnipperd
  • 1 mango in dunne repen
  • 1 papaja in dunne repen
  • 1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes in dunne ringen gesneden
  • 15 g muntblaadjes, grof gesneden
  • 20 g korianderblad, grof gesneden voor dressing:
  • 1 dl limoensap
  • 1 stengel citroengras, in kleine stukken, gekneusd
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 thl sojasaus (Kikoman)
  • 1⁄4 thl chilivlokken
  • 4 el milde olijfolie of zonnebloemolie
  • Bereiding:
  • 1.Doe voor de dressing alle ingrediënten behalve de olie in een steelpannen laat op hoog vuur in 5-10 minuten tot een stroperige saus inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.zeef hem in een schone kom en roer de olie erdoor. Zet de dressing apart.
  • 2.Rooster de macadamianoten een paar minuten in een droge koekenpan en schep ze af en toe om tot ze rondom licht zijn gekleurd. Doe de boter in de pan en voeg als deze is gesmolten ook de suiker, zout en chilivlokken toe. Roer de noten voortdurend met een houten lepel tot de suiker is gekaramelliseerd. Let steeds goed op het duurt niet langer dan 1 tot 2 minuten voor de karamel te donker wordt. Stort de noten op een vel bakpapier en hak ze grof .
  • 3.Doe de beide koolsoorten in een grote mengkom met de overige ingrediënten voor de salade en voeg ook de noten toe.. Schep de dressing er door. Proef of er nog wat zout in moet en dien de salade op.
  • : BronYotam Ottolenghi
Print Friendly, PDF & Email