Surf en Turf salade

Ingrediënten: 4 personen

  • 300 gram kippendijen
  • 2 eetlepels ketjap
  • takje tijm
  • thee lepel Knoflook droog (drogheria)
  • mespunt zout
  • thee lepel peper
  • thee lepel paprikapoeder
  • 1/2 citroen 

Bereiding:

  1. Kippendijen marineren in alle ingredienten.
  2. Op de grillplaat , goed knapperig grillen
  • 20 Garnalen
  • mespunt zout
  • 2 tenen Knoflook
  • mespunt chili
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Garnalen marineren in de kruiden
  2. Daarna bakken op een plaat of een koekenpan

Seizoen groenten

  • 100 gram black eye beans
  • 1 courgette
  • 2 handjes haricots verts
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uitje
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Groenten schoonmaken en snijden, schoonspoelen en blanceren
  2. Ui en knoflook fruiten in de olie, daarna de black eye beans er bij doen, even omgooien en klaar
  3. Zout en peper naar smaak toe voegen.

Serveren:

  1. Leg de geblanceerde groente op het bord
  2. Snij de gegrilde kippendij in reepjes en leg dit op de groente
  3. Dan de garnalen er op schikken
  4. Schenk er wat olie van de garnalen overheen
  5. Als laatste de black eye beans er overheen 
Print Friendly, PDF & Email