Salata al-burtuqal (Sinaasappelsalade)

Bijgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • · 4 sinaasappelen
  • · 2 grapefruits
  • · 2 tomaten
  • · ½ kopje oranjebloesemwater
  • · 1 el suiker
  • · 1 citroen (sap)
  • · Zwarte lijven
  • · Olijfolie
  • · Sesamkruid ( wit en zwart)
  • · Bieslook
  • · Kaneel

Pel de sinaasappelen en de grapefruits en was de tomaten.

Snijd een sinaasappel in schijfjes en houd apart voor de garnering. Snijd de rest met de grapefruits en de tomaten in kleine stukjes. Meng alles in een kom, bestrooi met suikeren giet er het citroensap en oranjebloesemwater overheen. Voeg hierna de olijven toe en bestrooi het geheel met kaneel.

Laat het mengsel een kwartier staan.

Opmaak:

Voor het opdienen nog wat olijfolie over de salade sprenkelen en wat gehakt bieslook en het witte en zwarte sesamkruid er overheen strooien.

In Europa wordt de sinaasappel in het algemeen verwerkt in nagerechten. Dit is een heel andere manier om de sinaasappel te gebruiken. In dien gewenst kun je ook nog een beetje geraspte wortel aan toevoegen aan deze verfrissende salade..

Boek: Volkskrant wereldkeuken Marokko.

Print Friendly, PDF & Email