Sichuan suān là tāng (Soep met Sichuanpeper)

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • · 1 karkas van een kip
  • · 1 liter water
  • · 50 gr courgette
  • · 50 gr wortel
  • · 50 gr tonku paddenstoelen of shii-takes
  • · 25 gr bamboescheuten
  • · 2 eieren
  • · 1 el aardappelzetmeel
  • · 1 el heldere sojasaus
  • · 1 el azijn
  • · 1 tl Sichuanpeper
  • · zout

Trek een kippenbouillon van het karkas en zeef deze. Snijd de groenten in dunne reepjes en breng ze aan de kook in de bouillon. Voeg als het kookt de gemalen peper, zout en azijn toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg dan het zetmeel toe om de soep te laten binden. Doe als het wederom kookt, de geklopte en heel dun gebakken, eierreepjes erbij en breng het zachtjes al roerend voor de vierde keer aan de kook. Voeg de sojasaus toe en de soep is klaar om geserveerd te worden.

Het is belangrijk de verschillende momenten van toevoeging van de ingrediënten te respecteren. De sojasaus bijvoorbeeld mag niet te lang koken, dus moet altijd aan het einde worden toegevoegd. Deze soep is zeer populair in China en aan te raden bij verkoudheid, door de combinatie van peper en azijn.

Wijntip: Niet op hout gerijpte witte wijn D.O. Navarra (Spanje) met Chardonay of een niet op vat gerijpte witte wijn uit het Margaret Riviergebied in West Australië met Semillon.

Boek: Volkskrant wereldkeuken China.

Print Friendly, PDF & Email