Gevulde portobello met smeltende zachte taleggio

Voorgerecht 4 personen.

Voor het voorgerecht:

  • 4 grote portobello’s (van steeltjes ontdaan)
  • 6 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook , fijn gehakt
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 1 el fijngehakte dragonblaadjes
  • 4 el grof gesnipperd basilicumblad
  • 100 g taleggio in plakjes (evt. Port Salut)
  • zout en zwarte peper
  • Voorbereiding:
  • 1.Verhit de oven tot 180oC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg de paddestoelen met de bolle kant naar beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olie over.
    Bestrooi ze met wat zout en peper naar smaak.
    Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddestoelen ca. 15 minuten tot ze zachter worden.
  • 2.Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en smoor ui en bleekselderij 5-10 minuten op laag vuur tot ze gaar maar niet bruin zijn, roer om de paar minuten.
    Voeg de gehakte zongedroogde tomaatjes en de knoflook toe en smoor alles nog eens een paar minuten. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
  • 3.Schep de parmezaan, de dragon en de helft van de basilicum door het groentemengsel en breng op smaak met zwarte peper, ( evt wat zout maar weinig taleggio is ook zout). Schep de vulling in de portobello en leg er een plak tallegio op. Zet nu weer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de paddestoelen gaar zijn.
  • Opmaak :
  • Leg op 4 borden elk een paddestoel en besprenkel met wat olijfolie. Garneer met de achtergehouden basilicum en dien direct op met een groene sla. ★: Bron Yotam Ottolenghi
Print Friendly, PDF & Email