Savooiekoolsoep met parmezaankorstjes 


Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 teen knoflook ( fin gehakt)
  • 1⁄2 thl karwijzaad, plus wat extra om te garneren
  • 1 middelgrote Savoiekool
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
  • ca 1100 ml groente bouillon
  • 80 g parmezaan korst cq. geraspt.
  • 1⁄2 milde verse rode chilipeper. (zonder zaadjes in ringetjes gesneden)
  • zeezoutvlokken.
  • Bereiding:
  • 1.Verhit voor de soep 4 el olie in een grote pan en smoor de uiringen circa 5 minuten op halfhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en de karwijzaad toe en smoor alles nog 2 minuten.
  • 2.Haal vier buitenste bladeren van de kool af, snipper ze fijn en zet apart. schaaf de rest van de kool grof en doe de snippers met de aardappelblokjes bij de uien.
    Bak alles regelmatig roerend 2 – 3 minuten.
  • 3.Voeg zoveel bouillon toe dat de groenten net onder staan en breng ze aan de kook. Voeg de parmezaankorst toe en laat de soep op laag vuur 10 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is. Haal de korst uit de pan en gooi hem weg. Proef de soep en breng op smaak met zout.
  • 4.Neem de pan van het vuur en laat de soep een paar minuten afkoelen. Pureer de soep grof met een staafmixer of in een blender. Voeg als u hem te dik vind nog wat bouillon toe. Breng evt. op smaak met peper en zout. Houd de soep warm tot serveren.
  • 5.Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de achtergehouden kool met de chilipeper en een beetje zout 3-4 minuten tot de kool beetgaar en nog heldergroen is.
  • 6.Schep de soep in verwarmde borden of kommen. Voeg evt. Geraspte parmezaan toe. Zet er een bergje gebakken kool op en bestrooi met het restant van de karwijzaad.
  • : BronYotam Ottolenghi
Print Friendly, PDF & Email