Dessert met pompoen, kardemom en rozemarijn

4-6 personen

Ingrediënten:
IJs

  • 150 gr pompoen, gekookt en gepureerd
  • 4 peulen kardemom
  • 200 ml room
  • 75 ml eigeel
  • 75 ml esdoornsiroop

Panna cotta

  • 150 ml melk, inkoken tot 75 ml
  • 1 tak rozemarijn
  • 250 ml room, helft opslaan andere helft bij de melk
  • 75 g suiker, oplossen
  • ½ limoen, sap en rasp
  • 2 bladen gelatine
  • atsina cress ter garnering
  • extra: ijsvormtray 8 ijsjes

1. Verwarm voor het ijs de room, kardemom en esdoornsiroop. Laat het mengsel niet koken, maar zachtjes warmen om de kardemom te laten intrekken. Haal van het vuur en spatel de pompoenpuree erdoor. Roer bij 50 graden het eigeel erdoor. Schenk in de vorm en vries in.
2. Kook voor de panna cotta de melk en de helft van de room met de ruiker, rozemarijn, limoenrasp, het sap en een halve mespunt zout. Laat tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur en los de gelatine erin op. Laat een beetje afkoelen, klop vervolgens de rest van de slagroom lobbig en spatel door het melkroommengsel. Schenk in de vorm, steek de bijgeleverde stokjes erin en laat opstijven.
3. Snijd de ijsjes en panna cotta over de lengte doormidden. Laat bij het ijsje het stokje erin zitten. Schuif de helft panna cotta tegen de ijshelft aan. Garneer met de cress.

Bron: inspiratiemagazine nr. 13 Sligro

Print Friendly, PDF & Email