Arista di maiale al latte

6 personen

Ingredienten:

  • 1 kg varkensfilet aan één stuk en ontvliest
  • 2 uien
  • 3 st wortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • rozemarijn
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml melk
  • knoflook
  • olijfolie
  • bakpapier
  • keukentouw

Bereiding:

  1. snijd de ui, wortel en selderij grof
  2. rol de filet op en bindt (rolade)
  3. doe de rozemarijn onder het touw op de filet.
  4. Verhit olijfolie met 1 teen knoflook.
  5. Braad de filet aan alle kanten aan en bestrooi tegelijkertijd met peper en zout.
  6. Overgiet met de witte wijn.
  7. Leg bakpapier in een braadslee, leg hier alle groente in en daar bovenop de filet met de jus.
  8. Overgiet met de melk.
  9. Bedek met aluminiumfolie en braad in een oven van 170 graden Celsius 
  10. braad een half uur met en een half uur zonder de aluminiumfolie.

Print Friendly, PDF & Email