Afrikaanse pepersoep met kip

4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr kippendijfilet
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 kilo aardappelen
  • gemberpoeder
  • 2 tl tijm
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • verse koriander
  • munt
  • 4 maggiblokjes
  • marinade (uit de west Afrikaanse keuken)
  • zout
  • zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Aardappelen schillen en in grote stukken snijden.
  2. ui snipperen.
  3. Kip in stukken snijden en wassen.
  4. In een pan met 1 liter water aardappelen, ui en kip aan de kook brengen.
  5. 50 ml marinade, gemberpoeder, tijm Cayenne-, paprika- en kerriepoeder toevoegen.
  6. tenslotte de koriander, munt en 4 maggiblokjes toevoegen en koken tot de aardappelen gaar zijn.
  7. Je kan er eventueel olie bij doen om spatten te voorkomen.

Print Friendly, PDF & Email