4 personen
Ingrediënten:
- 300 gr kippendijfilet
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 kilo aardappelen
- gemberpoeder
- 2 tl tijm
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- verse koriander
- munt
- 4 maggiblokjes
- marinade (uit de west Afrikaanse keuken)
- zout
- zonnebloemolie
![](http://www.heldersekookclub.nl/wp-content/uploads/2020/01/AFF149D9-0BC8-48EC-A9B3-E9DF4E79C4AF-1024x768.jpeg)
Bereiding:
- Aardappelen schillen en in grote stukken snijden.
- ui snipperen.
- Kip in stukken snijden en wassen.
- In een pan met 1 liter water aardappelen, ui en kip aan de kook brengen.
- 50 ml marinade, gemberpoeder, tijm Cayenne-, paprika- en kerriepoeder toevoegen.
- tenslotte de koriander, munt en 4 maggiblokjes toevoegen en koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Je kan er eventueel olie bij doen om spatten te voorkomen.