8 peronen
Ingrediënten:.
- 16 Kippenpootjes
- Annie’s spicymix
- zonnebloemolie
- 700 gr basmatirijst
- 200 gr doperwten
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 1 rode paprika
- pepers naar wens (madame jeanette of rode peper of chilipepers)
- 8 romatomaten
- pasatta
- 200 ml runderboullion
- kerriepoeder
- gedroogde tijm
- gemberpoeder
- verse koriander
- 2 maggiblokjes
- 40 gr margarine
- zout

Bereiding:
- Zet een pan met ruim water op met wat zout voor de rijst.
- Was de kippenpootjes met water, laat ze uitlekken en dep droog.
- Smeer ze in met wat olie, wrijf ze in met de spicymix en bak ze in de oven op 160 in 40 minuten gaar. Keer ze halverwege de tijd.
- Kook de rijst bijna gaar en doe het over in een vergiet.
- Snij ui, paprika tomaat en de wortel in stukken en laat de doperwten uitlekken.
- Verhit in een pan de margarine en voeg wat zonnebloemolie toe.
- Fruit de ui en voeg de tomatenblokjes en de paprika toe.en bak enkele minuten.
- Doe tomatenpuree en de marinade erbij en vervolgens de runderboullion.
- Voeg tijm, maggiblokjes en wortel toe en roer af en toe tot de rijst gaar is.
- Voeg als laatste de doperwten toe.
- Serveer de Joloff-rijst met de kip.
