Joloff-rijst met kip

8 peronen

Ingrediënten:.

  • 16 Kippenpootjes
  • Annie’s spicymix
  • zonnebloemolie
  • 700 gr basmatirijst
  • 200 gr doperwten
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • pepers naar wens (madame jeanette of rode peper of chilipepers)
  • 8 romatomaten
  • pasatta
  • 200 ml runderboullion
  • kerriepoeder
  • gedroogde tijm
  • gemberpoeder
  • verse koriander
  • 2 maggiblokjes
  • 40 gr margarine
  • zout

Bereiding:

  1. Zet een pan met ruim water op met wat zout voor de rijst.
  2. Was de kippenpootjes met water, laat ze uitlekken en dep droog.
  3. Smeer ze in met wat olie, wrijf ze in met de spicymix en bak ze in de oven op 160 in 40 minuten gaar. Keer ze halverwege de tijd.
  4. Kook de rijst bijna gaar en doe het over in een vergiet.
  5. Snij ui, paprika tomaat en de wortel in stukken en laat de doperwten uitlekken.
  6. Verhit in een pan de margarine en voeg wat zonnebloemolie toe.
  7. Fruit de ui en voeg de tomatenblokjes en de paprika toe.en bak enkele minuten.
  8. Doe tomatenpuree en de marinade erbij en vervolgens de runderboullion.
  9. Voeg tijm, maggiblokjes en wortel toe en roer af en toe tot de rijst gaar is.
  10. Voeg als laatste de doperwten toe.
  11. Serveer de Joloff-rijst met de kip.
Print Friendly, PDF & Email