Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 100 g gerookte zalm
- 750 g witte asperges
- 1 prei, grof gesneden
- 2 uien, grof gehakt
- 2 el bieslook, fijngesnipperd
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml room
- 1 klontje boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Schil de asperges en bewaar de schillen. Snij ze in kleine schijfjes en hou de aspergepunten apart.
- Breng de aspergeschillen aan de kook in de groenten bouillon en laat 20 minuten zacht koken.
- Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
- Zeef de bouillon en giet deze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Schenk er de room bij, voeg de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen.
- Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
- Rijg de gerookte zalm op 4 saté-stokjes en verdeel ze over de glaasjes