Gegrilde grote garnalen

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • ½ tl dijonmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl fijngehakte bieslook + extra voor garnering
  • zeezout zwarte peper
  • 1 flesje groene milde tabasco
  • 16 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • bakolijfolie
  • 8 mooie blaadjes baby Romaine sla
  • rasp van ½ citroen
  • ½ smakelijke trostomaat of 5 honing cherrytomaten, zaadjes verwijderd en vruchtvlees in kleine blokjes gesneden

Bereiding:

  1. Meng de mosterd en azijn in een kommetje en klop tot een romig geheel. Druppel de olijfolie extra vergine erbij terwijl je blijft kloppen. Klop daarna de theelepel bieslook erdoor en proef. Breng naar wens verder op smaak met zout en zwarte peper. Voeg voor een beetje pit een druppeltje (of paar meer) tabasco toe. Laat de vinaigrette staan.
  2. Hussel de garnalen in een kom om met een scheutje bakolijfolie en snufje zout. En zorg dat je een mooi bord hebt klaar staan waar de blaadjes baby Romaine sla al op liggen.
  3. Verhit een grillpan en gril de grote garnalen hierin. Dit gaat heel snel. Zodra ze roze worden, gelijk omdraaien en daarna de andere kant ook grillen tot roze. Rasp er op het laatst wat citroenschil over in de pan.
  4. Verdeel de garnalen vanuit de pan direct op de blaadjes Romaine sla. Leg op ieder blaadje 2 grote garnalen en verdeel er wat tomaat over. Druppel de vinaigrette erover en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct en zet het flesje Tabasco ook op tafel voor de liefhebbers.

Wijntip: Andrë Stuber Pinot Blanc

Bron:Franciscakookt

Print Friendly, PDF & Email