Zeekraal risotta met kappertjes en koffie

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr risottorijst
  • 30 ml witte wijn
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el zoute boter
  • 100 ml room
  • 100 gr kappertjes
  • 400 gr zeekraal
  • 2 limoenen uitgeperst
  • 2-4 fijngemalen koffie

 

Bereiding:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn
  2. Fruit de sjalot en de knoflook in 2 el olie voeg de rijst toe en laat licht meestoven, schenk de witte wijn erbij. Als de wijn is verdampt, schenk dan de helft van de bouillon bij de rijst. Laat de bouillon verdampen en schenk weer bij met bouillon, herhaal dit proces tot de rijst bijna gaar is.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg met boter en room aan de rijstmengsel toe. Dek af en roer na 10 minuten alles voorzichtig door elkaar tot een smeuïge risotto.
  4. Meng de rauwe zeekraal (houd enkele topjes apart) en de kappertjes door de risotto.
  5. Breng op smaak met limoensap. Besprenkel de zeekraaltopjes met de rest van de olie en steek ze in de risotto. Bestrooi met koffie naar smaak.

 

Bron: Sergio Hermans

Print Friendly, PDF & Email